Segalabenda.com kembali

Segalabenda.com kembali

​Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Update Terkini Terus ke Email

Dapatkan post terkini terus ke dalam inbox email anda.
envelope
envelope

​Selepas dekat 5 tahun menunggu, akhirnya berjaya juga aku dapatkan semula domain blog lama iaitu segalabenda.com. Domain segalabenda.com dibeli akhir tahun 2010 dan berakhir pada akhir tahun 2013.

Punya lah lama menunggu....

setiap tahun  aku akan check domain ni sama ada available atau tak


​Lepas expired akhir tahun 2013, terus ada orang beli domain ni. Mereka tu aku gelarkan domain hunter. Pada pendapat aku mereka nak sesiapa yang berminat termasuk owner lama bid untuk dapatkan harga yang lebih mahal. Punyalah aku kecewa domain tu expired. Sebab bila dah tak aktif posting jadi tak alert dah tarikh due yang perlu kita renew.


​Walaupun domain segalabenda dah diambil ketika tu, tapi aku takda lah terus menunggu sampai domain tu available baru nak berblogging​. ​ Aku setup 1 blog dengan domain yang baru ​iaitu olaoli.com.

Dan....​sekarang ni buat julung kalinya aku memiliki dua domain berbayar dalam masa yang sama. aduiii

​Ada risau gak boleh ke aku nak maintain update untuk 2 blog sekaligus. Olaoli.com pun selalu bersawang ni kan pulak kalau dah ada 2. Bukan bersawang lagi silap gaya ular sawa pun dah berumah.



​Genre blog


​ni satu lagi masalahnya...

takkan lah dua-dua nak personal blog...

atau mungkin jadi genre info yang bersahaja/tak berat....

ok jugak kalau focus pada minat sahaja bukan aktiviti personal...

eh entahlah...mmm susah ooo


​apa sekalipun aku mengharapkan sokongan dan dokongan dari korang pembaca /pelawat blog ni. Maklumlah bukan senang nak mula balik sesuatu blog dari mula tertama time ni baru setup satu post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

​Update t​ips blogging terus ke emel anda